Junior Redder 1 t/m 4 & Zwemmend Redder 1 t/m 4

Zwemmend redden in de recreatieve opleidingslijn
Reddingsbrigade Nederland (RN) biedt leuke en uitdagende reddingsopleidingen aan voor jong enoud. Een kind kan meteen na het behalen van zijn C diploma van het Zwem-ABC starten met de opleiding Junior Redder, waarbij het vergroten van de eigen veiligheid en zelfredzaamheid in het water voorop staan. De opleiding verloopt vervolgens van zelfredding, via hetredden van vriendjes en het redden met hulp- en reddingsmiddelen naar een opleiding tot volwaardig redder. Kernwoorden in de opleidingen van RN zijn uithoudingsvermogen, oriëntatie, coördinatie, inzicht, samenwerking en communicatie waarbij altijd de veiligheid van de redder voorop staat.

Junior Redder 1 t/m 4 (6 tot 10 jaar)
De junior redder leert in eerste instantie hoe hij of zij zichzelf kan redden (JR 1 en JR 2). Vervolgens leert hij of zij hoe je iemand red met behulp van een hulpmiddel (JR 3 en JR 4).

Zwemmend Redder 1 t/m 4 (10 tot 14 jaar)
Nu je jezelf goed weet te redden wordt het tijd om te leren anderen te redden, zoals bijvoorbeeld je vriendje of vriendinnetje. Voor het redden van anderen wordt er gebruik gemaakt van o.a. hulp- en reddingsmiddelen vanaf de kant maar ook vanuit het water. Daarnaast moet je ook zwemvaardig zijn en bepaalde afstanden kunnen afleggen binnen een bepaalde tijd.

Voor meer informatie over deze opleidingen kunt u contact opnemen met de opleidingscommissie via opleiding@groningerreddingsbrigade.nl. Hoofdtrainer van de Junior & Zwemmend Redder opleidingen is Harma Groenhuijzen op dinsdag avond en Nynke Hollander op vrijdag avond.

*Vanaf de kerstvakantie trainen alle groepen met kleding aan.  Ook op het examen moeten zij een deel van de opdrachten in kleding uitvoeren. Welke kleding welke groep precies aan moet kun je lezen op http://bondsinfo.reddingsbrigade.nl/servicedesk/docs/20160601_tb_kleding.pdf