Elementair zwemmen

Vanaf 5 jaar oud kunnen kinderen bij de Groninger Reddingsbrigade starten met zwemlessen. De eerste beginselen van het zwemmen noemen we ook wel ‘elementair zwemmen’. Bij het elementair zwemmen worden kinderen vertrouwd gemaakt met het water en worden de zwemslagen aangeleerd. Wij hechten veel waarde aan goede zwemslagen en het compleet vertrouwd zijn met te water raken en nemen daarom de tijd voor het aanleren van de zwembeginselen. Voor meer informatie over het Zwem ABC en de tijd die nodig is om deze diploma’s te behalen kunt u terecht op de pagina ‘Zwem ABC’.

 

Fases elementair zwemmen

Het traject tot het diploma A gebeurt bij ons in vier etappes. In grote lijnen kun je zeggen dat fase 1 met name watergewenning is, fase 2 is het aanleren van de zwemslagen, fase 3 het verbeteren van de zwemslagen en het opbouwen van conditie en in fase 4 worden de puntjes op de i gezet door het oefenen van het duiken, door eengat zwemmen en het draaien om de lengte as. In iedere groep zitten ongeveer 6 kinderen en 2 lesgevenden.

Voor meer informatie over deze opleidingen kunt u contact opnemen met de opleidingscommissie via opleiding@groningerreddingsbrigade.nl. Hoofdtrainers voor het Zwem ABC zijn Anita Hut en Mark Schipper op dinsdagavond en Joost de Ruiter en Anita Hut op vrijdagavond.