Opleidingen EHBO en reanimatie

De Groninger Reddingsbrigade beschikt over meerdere instructeurs die geschoold zijn in zowel de eerste hulp (EHBO) als (kinder)reanimatie. Wanneer je een opleiding start bij de Groninger Reddingsbrigade kan je bij ons ook je EHBO-diploma behalen. Voor diverse opleidingen is een geldig diploma eerste hulp namelijk een vereiste om examen te mogen doen. Ook wanneer je actief bent in de bewakingsploeg dien je uiteraard te beschikken over je diploma EHBO.

 

Het is ook mogelijk om binnen de brigade alleen je opleiding EHBO of reanimatie te volgen. Dit is ook mogelijk voor het volgen van herhalingslessen. Voor meer informatie hierover kunt u contact opnemen met de EHBO-commisie.

 

Alle cursussen worden gegeven volgens de hoogste standaarden. Dit betreffende de richtlijnen van Het Oranje Kruis (HOK) en de Nederlandse Reanimatie Raad (NRR). Voor de EHBO houdt dit in dat het examen altijd door een externe examinator zal worden afgenomen zodat het opleidingsniveau gewaarborgd is. Voor de reanimatie houdt dit in dat wij altijd les geven volgens de laatste Europese richtlijnen en de beste didactische werkvormen. Door deze standaarden zijn onze opleidingen van een hoog niveau en wordt u opgeleid zodat u nadien ook daadwerkelijk hulp kunt en durft te verlenen.

 

Logo NRR