Zwem mee met de Groninger Reddingsbrigade

Wil jij ook een gratis proefles? Kom dan langs op een van onze lesavonden. Wij zwemmen op:

  • Dinsdag van 18:15 tot 19:15 in het Helperzwembad (Helpman)
  • Vrijdag van 17:00 tot 19:00 in Zwembad de Parrel (Paddepoel)

Stuur van te voren wel even een mailtje naar opleiding@groningerreddingsbrigade.nl om te melden dat je komt.

Wil je meer informatie over onze lessen? Lees dan verder.

 

Heb je er altijd al van gedroomd om redder te worden? Of wil je je ABC-diploma’s halen? Kom dan een keer gratis meedoen met een van onze trainingen of zwemlessen.

Tijdens de trainingen besteden we aandacht aan verschillende onderwerpen. Zo verbeteren we zwemslagen en conditie maar richten ons bovenal op het redden van drenkelingen, dit laatste doen we stapsgewijs. Bij de Junior Redder diploma’s (6 t/m 10 jaar) ligt de nadruk op het redden van jezelf wanneer je onverwacht te water raakt, bijvoorbeeld door van een steiger of kade te vallen. De Zwemmend Redders (10 t/m 14 jaar) gaan verder waar de Junior Redders zijn geëindigd. De focus wordt hier verplaatst naar het redden van drenkelingen, veelal vriendjes of vriendinnetjes. Vanaf 15 jaar kun je beginnen met de Lifesaver diploma’s. Hier leer je naast het redden van een drenkeling ook hoe je leiding geeft aan een groepje redders. Bij Lifesaver 2 haal je ook je EHBO diploma en kan het echte werk beginnen, je mag dan namelijk mee op bewaking van een evenement waarbij we de veiligheid op en om het water waarborgen.

Naast het zwemmend redden bieden wij ook het zwem ABC aan. Vanaf 5 jaar kun je bij ons instromen bij wat we noemen ‘elementair zwemmen’. Hier worden de kinderen vertrouwd gemaakt met het water en worden de zwemslagen aangeleerd. Wanneer een kind de basisbeginselen onder de knie heeft kan worden doorgestroomd naar het zwem ABC, hier worden de zwemslagen verfijnd en worden andere vaardigheden, zoals duiken en onderwater zwemmen, aangeleerd.