Zwem4daagse van 17 t/m 21 juni

Van maandag 17 juni tot en met vrijdag 21 juni heeft de jaarlijkse zwem4daagse in openluchtbad De Papiermolen weer plaatsgevonden. Elke dag waren er enkele leden van de Groninger Reddingsbrigade aanwezig om het zwembadpersoneel te ondersteunen bij het toezicht houden op de deelnemers. De zwem4daagse werd dit jaar gezwommen in één helft van het grote 50 meter bad; dit was voor ons en voor de deelnemers even wennen.

De eerste dagen was het ontzettend warm en een beetje benauwd weer. Gelukkig was het water lekker koel en hebben er geen deelnemers last van de warmte gekregen. Op woensdag was het ‘onze’ dag en mochten we de deelnemers van de zwem4daagse en andere aanwezigen laten zien wat de reddingsbrigade inhoudt. Enkele deelnemers hebben onder begeleiding van GRB-leden geoefend met het reddingsbrigade materiaal, wie weet zien we sommigen van hen na de zomer terug bij de GRB!

Op donderdag hebben de aanwezige GRB leden en de deelnemers eerst een poos moeten schuilen; het regende ontzettend hard en bovendien onweerde het waardoor er niemand het zwembad in mocht. Na ruim een uur wachten konden de deelnemers van start en hebben de toezichthouders van de GRB onder een paraplu de zwemmers in de gaten gehouden.
Op vrijdag zou de zwem4daagse worden afgesloten met het midzomernachtfeest (langste dag van het jaar!), maar helaas ging dit vanwege de weersomstandigheden niet door. Wel konden de deelnemers vandaag hun knipkaart volmaken en hun medaille in ontvangst nemen. Ook stond er op deze dag een heerlijke BBQ voor ons klaar, dus was het toch nog feestelijke afsluiting.
Alle GRB leden de aanwezig waren; ontzettend bedankt voor jullie inzet! Alle deelnemers van harte gefeliciteerd met jullie prestatie! Wat ook niet vergeten moet worden; de catering van De Papiermolen heeft alle vrijwilligers weer ontzettend goed verzorgd met elke dag een heerlijke warme maaltijd en gekoelde drankjes, complimenten hiervoor!