Wedstrijd verslag & vierkamp 14 december

Op 2 november deed het GRB team mee aan een avond-marathon in Lemmer. Het team had een lastige start want door files en andere ongemakken was meer dan de helft van het team afwezig toen het startsignaal werd gegeven. Gelukkig arriveerde de versterking al snel en werd er vanaf dat moment zeer fanatiek gezwommen en leverde de eerste snelle estafette geen achterstand op. Na de eerste snelle estafette keerde de rust terug en werd er super gepresteerd tijdens het 10 minuten zwemmen; vele persoonlijke records werden verbroken!

Behalve mooie individuele prestaties tijdens het tien minuten zwemmen, werd er ook goed gepresteerd tijdens de speciale onderdelen. Als eerste moest het team 10 minuten lang drenkelingen binnen halen met een rescuecan. Iedereen ging er vol voor en de ‘drenkelingen’ mochten gelukkig hun benen erbij gebruiken waardoor de snelheid hoog bleef. Het tweede speciale onderdeel was het traditionele tuigje zwemmen. Het overnemen van het tuigje is hierbij altijd lastig, maar gelukkig had een groot deel van het team op vrijdag avond nog kunnen oefenen en brachten we het er heel aardig vanaf.

Ook werd de wedstrijd 10 minuten stil gelegd voor het ploegleider spel, er moesten vragen worden beantwoord en voor elk goed antwoord mocht er gezwommen worden. De vragen waren pittig maar er werden toch een behoorlijk aantal meters op de teller gezet. De avond werd afgesloten met een half uur snelle estafette (steeds 50 meter), het team ging ook hier weer als een speer en uiteindelijk is er een mooie 4e plek behaald (van 8)! Gefeliciteerd iedereen!

Aangezien de avond-marathon in Lemmer zo goed is bevallen, kijken we er nu al naar uit om op 14 december met een nog grotere GRB ploeg richting Lemmer af te reizen voor de vierkamp! Deze wedstrijd is voor alle leeftijden (vanaf 6 jaar) dus geef je nu op via wedstrijd@groningerreddingsbrigade.nl ! Er zijn allemaal leuke verschillende onderdelen, dus voor ieder wat wils!