Vraag naar Lifeguards groot!

De Groninger Reddingsbrigade kan met haar huidige capaciteit net voldoen aan de grote vraag van te bewaken evenementen. Deze zomer kwamen Reddingsbrigades in heel Nederland 8590 keer in actie en zijn er zeker 11 doden gevallen, zo blijkt uit cijfers die deze week door Reddingsbrigade Nederland zijn gepubliceerd.

– 6859 keer voor het verlenen van eerste hulp
– 737 kinderen werden herenigd met ouders
– 358 keer hulp aan opvarenden (waaronder 174 kitesurfers)
– 343 keer assisteerden vrijwilligers andere hulpdiensten
– 260 keer hulp aan zwemmers in de problemen
– 33 keer hulp aan een dier in de problemen

Dit jaar start de Groninger Reddingsbrigade opnieuw met de Lifeguard opleiding na het succes van vorig jaar. Voornamelijk veel jongeren en studenten voelen zich aangetrokken tot deze sportieve opleiding. De opleiding is goed te combineren naast je studie of werkende leven. De Lifeguards worden tijdens hun opleiding ingezet bij de bewaking van verschillende evenementen in de stad Groningen. Ook een sportieve (betaalde) zomerbaan aan stranden van de Nederlandse kust behoort tot de mogelijkheden na het afronden van de opleiding.

De selecties voor de opleiding starten vrijdagavond 18 september. Voor meer informatie of aanmelden kan men kijken op www.groningerreddingsbrigade.nl/lifeguard

Foto bij serious rescue 2014 2