Verslag RVR oefening 12 november

Op 12 november 2016 vond er een oefening plaats van de RVR Groningen-Drenthe. RVR staat voor Regionale Voorziening Reddingsbrigade en onze RVR bestaat uit de brigades van Groningen, Nijeveen, Appingedam, Assen/Beilen en Emmen.

De oefening werd afgetrapt met een groot oefenscenario waarbij elke brigade een ploeg inzette om personen uit een ondergelopen gebied te evacueren. Verschillende van deze personen waren gewond geraakt in een storm en de wegen/bruggen waren verwoest zodat men alleen over het water vervoerd kon worden. Het scenario was erg leerzaam voor zowel de meer ervaren als de nieuwe lifeguards/lifesavers.

S’middags konden we genieten van een gezamenlijke lunch bij Boei 12 en werd er kort geevalueerd. Na de lunch stonden er nog enkele korte ehbo en een aantal vaarworkshops op het programma.

Samengevat was het ene erg leuke en leerzame oefening waarin we onze RVR partners weer een stukje beter hebben leren kennen. We willen alle vrijwilligers die hebben deelgenomen maar vooral de RVR taskforce oefenen ontzettend bedanken voor het mogelijk maken en organiseren van deze oefening!

RVR groepsfotoRVR oefening 1