Serious Rescue 2019 komt naar Groningen!

De tiende(!) editie van Serious Rescue vindt plaats van vrijdag 20 tot en met maandag 23 december en heeft als bestemming Groningen. Het thema van dit jaar is ‘De Lifeline – hulp aan slachtoffers van mensenhandel’.
In de week voor kerst (18-24 december) trekken er drie teams met 3FM-dj’s te voet door Nederland, in estafettevorm. Zij lopen één route van Goes naar Groningen. Hun tocht door Nederland word afgelegd in het kader van de 3FM-actie Serious Request.
Reddingsboten
Maar niet alleen deze vertegenwoordigers van de Nederlandse Publieke Omroep (NPO) gaan van ‘van actie naar actie’. Verenigd in Serious Rescue varen leden van reddingsbrigades in een lang lint zo’n 100 kilometer in drie dagen. Op 20 december worden de reddingsboten gelanceerd. Het gezamenlijke vertrek is op 21 december en de aankomst in Groningen op 23 december.
Mensenhandel
Het jaarthema, ‘De Lifeline – hulp aan slachtoffers van mensenhandel’, is het doel waar Serious Rescue aan wil bijdragen door vooraf en onderweg zoveel mogelijk geld op te halen via sponsoring en andere activiteiten.
 Hieronder vindt u de route. Op maandag 23 december komen we aan in onze stad Groningen. Vanaf het middaguur kunt u de boten verwachten in de binnenstad.