Persbericht

Groningen, 6 juli 2013.

Dinsdag 9 juli 2013 zullen 5 reddingsbrigades uit de Groningen en Drenthe (Groningen, Appingedam, Assen, Emmen en Nijeveen) en de koepelorganisatie Reddingsbrigade Nederland het samenwerkingsconvenant “Regionale Voorziening Reddingsbrigades (RVR)” ondertekenen. Het RVR convenant bekrachtigd de samenwerking tussen de reddingsbrigades, die vanaf dit moment met tussenkomst van een RVR Coördinator als één regionale gesprekspartner gaan optreden voor de Veiligheidsregio’s Groningen en Drenthe en andere hulpverleningspartners.

Met de samenwerking slaan de reddingsbrigades de handen ineen bij de prestatie- en kwaliteitsontwikkeling van hun reddings- en bewakingstaken. Daarnaast zullen zij zich meer gezamenlijk voorbereiden op grootschalige waterhulpverlening en overstromingen. De reddingsbrigades blijven lokaal aanspreekpunt voor de eigen gemeente voor afspraken rond bijvoorbeeld recreatietoezicht en evenementenbewaking.

In 2015 zal in iedere veiligheidsregio een RVR convenant zijn getekend. Hierover zijn afspraken gemaakt met het ministerie van Veiligheid en Justitie, die de vorming van deze samenwerkingsverbanden financieel ondersteunt. Inmiddels zijn er in alle veiligheidsregio’s initiatieven tot implementatie van de RVR. En in meer dan de helft van de 25 veiligheidsregio’s zijn reeds RVR convenanten gerealiseerd.

De ondertekening zal plaatsvinden in de brandweerkazerne Assen, Jan Fabriciusstraat 60 te Assen om 20:30uur.