Open dag brandweer

Groningen – Vandaag, zaterdag 15 september vindt de tweejaarlijkse Open dag van brandweer Stad en Regio Groningen plaats.

U bent tussen 10.00 en 16.00 uur van harte welkom om een kijkje te nemen in de boeiende wereld van de brandbestrijding en hulpverlening. Er is de hele dag van alles te zien en er zijn regelmatig demonstraties op ons oefenterrein achter de kazerne aan de Sontweg nummer 10 in Groningen.

Activiteiten & demonstraties

U krijgt de kans om een kijkje te nemen achter de schermen van de brandweer. Brandbestrijding en hulpverlening hebben een prominente plaats in het programma. Er is een aantal spectaculaire demonstraties onder andere van het duikteam. Ook zijn er kleinere presentaties en is er informatie over hoe u thuis zelf brand kunt voorkomen. Natuurlijk kunt u de voertuigen en het materieel van brandweer Groningen van dichtbij bekijken.

Voor de kinderen

Tijdens de Open dag zijn er veel leuke activiteiten voor kinderen. De kinderen kunnen zich laten schminken. De Jeugdbrandweer van Hoogezand-Sappemeer en Delfzijl heeft leuke spuitspelletjes bedacht.

Partners

Een aantal hulpverleningspartners zal zich op 15 september ook presenteren, onder andere:

Geneeskundige Hulpverleningsorganisatie in de regio (GHOR)
de Groninger Reddingsbrigade,
Bosbrandweer Noord Nederland,
een crashtender van Defensie,
het Brandwondencentrum van het Martiniziekenhuis.

opendag4

Bron: 112Groningen.nl