Nieuwsoverzicht januari 2019

Op onze Facebook pagina ‘Groninger Reddingsbrigade’ (@GroningerRB) plaatsen wij regelmatig nieuws en kunt u ons volgen. Via dit nieuwsbericht hopen we ook de niet-facebook gebruikers op de hoogte te houden. Een klein overzicht van wat er gebeurde in januari:

NieuwjaarsduikNieuwjaarsduik: Op 1 januari moest onze waterhulpverlening (WHV) ploeg direct aan de slag bij het bewaken van de nieuwjaarsduik te Meerstad. Een vijftigtal deelnemers dook het koude water in en ook onze ploeg startte het jaar fris!

Wadden clean-up: Zoals iedereen weet is het waddengebied getroffen door de ‘containerramp’. Een enorme aanslag op het milieu en onze leden wilden natuurlijk graag helpen. We zijn in contact gekomen met zeehondencreche pieterburen en zijn via die weg in gezet in het gebied. Op 6 januari gingen onze Lifeguards de kwelders in om op moeilijk bereikbare plekken te kunnen opruimen. Dankzij deze inzet is in enorm veel afval weg gehaald! Op 13 januari waren we weer aanwezig, ditmaal om een grote opruim actie met vrijwilligers te voorzien van toezicht.

En verder in januari….

Ons marathon team werd 5e op de jaarlijkse Nieuwjaarsmarathon te Deventer.

Twee van onze EHBO instructeurs behaalden hun certificaat ‘examinator drenkelingenreanimatie’.

AMdeventerwaddenHarmMarit