Nieuwsoverzicht februari 2019

Op onze Facebook pagina ‘Groninger Reddingsbrigade’ (@GroningerRB) plaatsen wij regelmatig nieuws en kunt u ons volgen. Via dit nieuwsbericht hopen we ook de niet-facebook gebruikers op de hoogte te houden. Een klein overzicht van wat er gebeurde in februari:

Nieuwjaarsborrel: De maand februari zijn we gestart met een nieuwjaarsviering. We deden dit in het Huis van de Sport te Groningen. Hapjes en drankjes waren aanwezig en er kon gesjoeld worden. Hoogtepunt van de avond was de benoeming van ons lid Johan Peterson tot ere-official. Een prachtige titel voor zijn jarenlange inzet als bondsofficial. Johan kreeg de titel uitgereikt door Marga Heijs en Rob van Bommel. Van heinde en verre kwamen er felicitaties voorbij voor Johan en ook namens de Groninger Reddingsbrigade feliciteren we Johan van harte!!

Jeugdsponsoractie Poiesz: Dit jaar mogen we weer mee doen aan de jeugdsponsoractie van de Poiesz supermarkten. Van 11 februari t/m 7 april krijg je iedere week munten bij de boodschappen en extra veel muntjes bij bepaalde aanbiedingen! Onze spaarbuis staat bij de Poiesz in Helpman maar ook munten uit andere winkels kunnen we goed gebruiken! We zijn keihard aan het sparen door de zogenaamde ‘spaarsprinters’ te verkopen aan onze leden in het zwembad. Ook mochten we een zaterdag in de winkel staan om extra veel muntjes in te zamelen. Lever de munten komende weken in bij Poiesz Helpman of bij onze leden!!

Gyas-Hunze race: Op 23 en 24 februari vond de eerste grote bewaking van 2019 plaats. We waren aanwezig bij roeiwedstijd ‘Gyas-Hunze race’. Deze race vind plaats in de grachten van Groningen. Op zaterdag de langere afstanden waarbij we de hele dag met 3 boten en een centrale-post aanwezig waren en op zondag de sprintafstand waarbij één reddingsboot aanwezig was. De roeiers hadden zeer veel geluk want het was lente-achtig weer; dankzij deze omstandigheden hoefden we dan ook niet vaak in actie te komen.

En verder in februari….

Er werden weer EHBO lessen gegeven. Zowel onze gevorderden als onze nieuw cursisten hebben weer veel geleerd tijdens de lessen!

Ons nieuwe droogpakkenrek werd afgeleverd in de loods: alle pakken kunnen nu netjes hangen en drogen. Met dank aan Justin en de materiaalcommissie!

Het was voorjaarsvakantie en tijdens de vakantie konden alle leden komen vrijzwemmen met hun familie en introducees!

JSAGH1Johan