Nieuwsbrief december

Sinterklaas is bezig met de terugreis naar Spanje en de eindstand van de banketactie is bekend. Door de verkoop in het bad en door de leden is er ruim €1400,- binnengehaald. We hebben hiervoor een goede bestemming in gedachten, maar daarover later meer. Iedere koper, verkoper en zoetekauw bedankt!

In deze nieuwsbrief sta ik graag stil bij enkele algemene punten die in de afgelopen maanden veranderd zijn. Namelijk de agenda en het intranet. Ik vraag je dan ook om dit goed door te lezen, zodat je op de hoogte bent van de wijzigingen hieromtrent.

Voordat we de feestdagen ingaan is er nog de jaarlijkse actie Serious Rescue, waarvan dit jaar de finish is in ons eigen Groningen! Ook namens Groningen zal er een team meevaren en ik zou het mooi vinden als veel van onze leden aanwezig zijn bij de intocht op de 23ste om ons team toe te juichen.

Tot slot wens ik je goede feestdagen en een goed uiteinde van dit decennium.

Harm Roetert
Voorzitter

Agenda GRB
We merken dat er vaak vragen zijn omtrent de planning. Wanneer is het vrijzwemmen? Wanneer zijn de examens et cetera? Sinds enige tijd hebben wij daarom een nieuwe agenda op onze website. De agenda is veel makkelijker te beheren dan voorheen en daardoor altijd actueel. Zowel het zwemmen, maar ook bewakingen, marathons of speciale lessen staan hierin. Je vindt de agenda en dus ook onze feestdagenplanning op: www.groningerreddingsbrigade.nl/agenda

Financieel
In december ontvangt u de contributie factuur voor het kalenderjaar 2020. Bent u eind 2019 lid geworden dan kan het zijn dat er ook bedrag wordt gefactureerd voor 2019. Daarnaast verrekenen wij ook de kortingen met de contributie. Op de factuur voor 2020 zie je de korting voor lesgevenden van zwemseizoen 2018/2019 en voor de bewakingen van het jaar 2019. Voor vragen over de factuur kunt u terecht bij de penningmeester: penningmeester@groningerreddingsbrigade.nl

Storing intranet
Sinds de zomer werkt het intranet helaas niet meer, waardoor de aanmeldingen voor de lessen en evenementen anders lopen dan normaal. De kandidaten voor de EHBO-herhalingslessen kunnen tijdelijk terecht een aparte pagina. Hierover zijn de kandidaten per mail ingelicht.

Voor de bewakingen kan je in de agenda zien welke evenementen eraan komen. Opgave kan je dan doen door te mailen met waterhulpverlening@groningerreddingsbrigade.nl.

Serious Rescue
De tiende(!) editie van Serious Rescue vindt plaats van vrijdag 20 tot en met maandag 23 december en heeft als bestemming Groningen. Serious Rescue is een vaartocht aangesloten bij Serious Request, de jaarlijkse actie van 3FM dj’s. Verenigd in Serious Rescue varen leden van reddingsbrigades in een lang lint zo’n 100 kilometer in drie dagen. Op 20 december worden de reddingsboten gelanceerd. Het gezamenlijke vertrek is op 21 december en de aankomst in Groningen op 23 december.

De verwachting is dat de boten op 23 december aan het begin van de middag Groningen zullen binnenvaren. We hopen hierbij natuurlijk zo veel mogelijk leden te zien om ons team en de 34 andere reddingsboten te begroeten na hun tocht! Het is een zeer spectaculair gezicht om zo veel reddingsboten bij elkaar te zien dus houdt de website en facebook in de gaten voor meer details!

Het jaarthema, ‘De Lifeline – hulp aan slachtoffers van mensenhandel’, is het doel waar we zo veel mogelijk geld voor willen ophalen. Je kan bijdragen door je lege statiegeldflessen of een donatie in te leveren bij de leden van Team Groningen/RSG-Safety. Doneren kan ook via https://www.ing.nl/particulier/betaalverzoek/index.html?trxid=Mg2w00MMoYA572jjN3yy89Ot2DkNXfzP