Nieuwe Lifeguard groep

De gehele zomer zijn we bezig geweest met leden werven en voorbereidingen treffen en op vrijdag 13 september was het dan zover; de selectie dag voor de potentiele Lifeguards. Ongeveer 12 personen deden mee aan de selectie dag die plaats vond bij het Helperzwembad. De deelnemers begonnen met één kilometer hardlopen rondom de vijver vlakbij het zwembad. Daarna volgde een gesprekje met elke deelnemers en was er de mogelijkheid tot vragen stellen en het bekijken van het trainingsschema. De avond werd afgesloten met twee zwemtesten; een lange afstand zwemmen en een pop opduiken en naar de kant brengen.

Al met al waren we erg tevreden met de resultaten van de deelnemers en uiteindelijk zijn er 9 personen geselecteerd. Later is deze groep uitgebreid met enkele GRB leden en is er nu een mooie groep van 12 personen die elke vrijdag traint. Het zal een druk jaar worden met elke week trainen in het zwembad, veel buiten trainingen, meelopen op bewakingen en EHBO lessen. Met uiteindelijk als beloning het diploma ‘Lifeguard Open Water’. Wij wensen de groep veel succes!

Met de nieuwe groep op vrijdag heeft de GRB nu ook de mogelijkheid voor andere leden om een uur aan hun conditie te werken in het Helperzwembad. Enkele leden maken hier al gebruik van. We kunnen dus concluderen dat de GRB er een mooie en volle zwemavond bij heeft gekregen en we zijn hier ontzettend blij mee!


DSC_2868DSC_2869

DSC_2874

DSC_2878