Jeugdweekend 2013 weer een groot succes!

Ook dit jaar zijn we weer met z’n allen op kamp in Appelscha geweest. Vrijdag bij aankomst op de kampeerboerderij was het kijken waar ga ik slapen boven of beneden in het stapelbed. Er werd gelijk met de bedden geschoven zodat iedereen naast elkaar kon liggen en de bedden werden opgemaakt. Daarna lekker naar buiten om te spelen in de speeltuin. Er stond een grote trampoline, schommels, een grote familie schommel en nog veel meer. Verder zijn er ook nog spelletjes meegenomen voor of binnen of voor buiten op het basketbal veld.

Na dat iedereen een plekje heeft veroverd en zijn of haar meegenomen lunch heeft opgegeten was het tijd voor het eerste spel. Alle spellen waren dit jaar in het thema van cowboys en indianen. Het eerste spel was meteen een bosspel namelijk levend kwartet hierbij moesten vier verschillende teams tegen elkaar strijden om een kwartet te krijgen. Hierbij kon er gespaard worden voor pistolen, tooien, lasso’s of pijl en boog

Toen iedereen die avond moe op bed lag hebben een aantal mensen de zaal versierd met slingers en ballonnen. Dit omdat we twee jarigen hadden de volgende dag, namelijk Patrick Hoeksema hij werd 8 jaar en Elise Bezema zij werd 24. Alle twee nog van harte gefeliciteerd! Het eerste spel deze dag was het oase spel, hierbij moesten de cowboys hun oase verstoppen en moesten de indianen het opsporen. De indianen deden het zelfde en onderweg kun je getikt worden.  Uiteindelijk heeft het team met de cowboys gewonnen. Zij hadden het vaakst en het snelst de oase gevonden! Later die dag stond en een westerse vossenjacht op het programma onderweg door het bos stonden verschillende mensen hierbij  konden verschillende opdrachten worden uitgevoerd. Zoals je behendigheid testen door met een cowboyhoed zo vaak mogelijk over te gooien of welk team maakt de hoogste totempaal.

Na het avond eten werd nog een keer de creativiteit op de proef gesteld welk team maakt de stevigste draagbalk om de goudstaven op te vervoeren. Hierbij was de bedoeling om onderweg zoveel mogelijk goudstaven te verdien en mee te nemen naar het eind punt. Hiervoor mochten de teams hout gebruiken uit het bos met touw. Ondanks de regen hebben de teams hebben mooie en creatieve draagbalken gemaakt. Bij terug komst op de boerderij kon je je eigen hamburger maken. De burger kwam van de BBQ en daarna kon je zelf weten wat je er op deed. Je eigen country burger!

Na een laatste nachtje slapen in het stapelbed mochten de spullen na het ontbijt alweer worden ingepakt. Voor dat de ouders kwamen hebben we eerst nog het dierengeluiden spel gespeeld. Want je moet tenslotte als cowboy of indiaan goed weten  welke dieren er in het bos rondlopen. Hierna stond er een heerlijke portie patat klaar met een hamburger of frikandel. Nu kon iedereen nog heel even zelf spelen voordat alle ouders kwamen voor het laatste spel, het sporenspel. Er was een route uitgezet door het bos met onderweg allemaal verschillende sporen. Hierbij moest er gekeken worden naar welke spoor bij welk dier past. Dit ging boven verwachting erg goed.

Na dit laatste spel zat het er helaas alweer op… en ging iedereen weer terug naar huis. Ik zeg tot volgend jaar we maken er weer mooi weekend van!

Was jij er dit jaar ook bij en heb je het ook zo naar je zin gehad? Stuur je verhaal dan naar: jeugdweekend@groningerreddingsbrigade.nl en misschien komt hij dan wel hieronder te staan of in de klos.

Weekendjeugd 2013

Groepsfoto weekendjeugd 2013, was weer een geslaagd weekend.