Hoornsemeerconcert 2013

Op 22 juni 2013 vond alweer het vierde Hoornsemeerconcert plaats. Ruim voor aanvang van het concert was de GRB al aanwezig met twee boten en 6 bemanningsleden om de bezoekers op te vangen. Helaas waren er door het slechte weer weinig boten die vroeg een plekje kwamen zoeken en duurde het dus even voordat we aan het werk moesten.

Begin van de avond stroomden de eerste boten binnen en hebben wij deze boten instructies gegeven over waar ze moesten gaan liggen en hebben we iedereen namens de organisatie de tekst van het Hoornsemeerlied gegeven. Sommige van de boten hadden wat moeite met ankeren doordat er een harde wind stond, gelukkig was het niet druk en bleef er daardoor wat manoeuvreerruimte over voor de boten.

Vlak voor aanvang kwam een groep met kano’s en kajaks ook de kom waar het concert werd gehouden binnen gevaren. Middenin de kom sloeg één van deze kano’s ineens om. De Novurania was snel ter plaatse en heeft de geschrokken mevrouw aan boord genomen. Ondertussen werd vanaf de Vlet het Rode Kruis gealarmeerd en werd het slachtoffer bij de aanlegplaats direct overgedragen aan het Rode Kruis. S ’avonds ontvingen de GRB en Het Rode Kruis van deze mevrouw chocolaatjes als dank voor onze hulp; al met al een prima verlopen inzet met een goede afloop.

Tijdens het concert waren er geen verdere calamiteiten en was het gelukkig redelijk droog. Met name op de kade waren ondanks het slechte weer nog aardig wat bezoekers te vinden. Veel van de bezoekers op de boten vertrokken al voordat het concert was afgelopen om de volgende regenbui te ontlopen. Na het officiële einde van het concert bleven de boten van de GRB nog een tijd patrouille varen om er zeker van te zijn dat alle boten en kano’s veilig thuis kwamen. De wind was inmiddels flink aangewakkerd en ook was het al behoorlijk donker, wij waren dus blij dat het meer al snel leeg was en we zelf ook huiswaarts konden keren.