Groninger Reddingsbrigade aanwezig bij ‘De kleine kapitein’ in Theater Geert Teis

De theatervoorstelling ‘De kleine kapitein’ van producent Van Engelenburg Theaterproducties is voor Reddingsbrigade Nederland en verzekeraar Delta Lloyd aanleiding om het publiek te informeren over de veiligheid op en rond het water. Groninger Reddingsbrigade zal tijdens de voorstelling op woensdag 19 november aanwezig zijn in Theater Geert Teis.

Schermafbeelding 2014-11-18 om 20.03.59
Ook aan het einde van de zomer vinden kinderen het heerlijk om in of op het water te spelen, zwemmen of watersporten. De afgelopen jaren bleek het dat het behalen van zwemdiploma’s steeds minder gewoon is en kinderen minder zwemvaardig zijn. In combinatie met onbekendheid met zwemmen in open water en de gevaren van de zee gebeuren er helaas geregeld ongelukken rond het water.

De landelijke tournee van de jeugdtheatervoorstelling ‘De kleine kapitein, met daarin onder meer Arjan Smit (vaste bewoner van Sesamstraat ) en Alexandra Alphenaar is daarom een goede aanleiding om scholen en theaterbezoekers voor te lichten over de gevaren rondom het water. “Door middel van scènes uit de voorstelling kunnen we tips geven hoe kinderen leuk en veilig rondom het water kunnen sporten en spelen” aldus Raymond van Mourik van Reddingsbrigade Nederland. “Daarbij is ‘De grote kleine kapitein’ een fantastisch jeugdboek, en vinden we het erg leuk om deel te nemen aan deze campagne rondom deze voorstelling”.

Reddingsbrigade
In Stadskanaal zal de voorstelling op woensdag 19 november spelen. Voorafgaand aan de voorstelling zullen vrijwilligers van de reddingsbrigade de kinderen informeren over de gevaren van open water. De Reddingsbrigade zal aanwezig zijn vanaf 14.30 uur. Om 15.00 uur begint de voorstelling ‘De kleine kapitein’.

Kijk ook op www.mijnkleinekapitein.nl

Klik hier voor de trailer van de voorstelling.