Eigen voertuig voor GRB!

Al enkele jaren hebben we bij de brigade de wens een eigen voertuig te hebben. Het aantal bewakingen is enorm op gelopen en bij bijna alle bewakingen moeten er één of meerdere boten mee. Steeds moeten we hiervoor een beroep doen op onze vrijwilligers die een auto met trekhaak hebben. Dit blijkt elke keer lastig en we waren dan ook enorm blij toen we afgelopen zomer bericht kregen dat we een brandweer busje konden overnemen vanuit de Veiligheid Regio Groningen.

Sinds eind oktober zijn we druk bezig geweest om de bus klaar te maken voor gebruik bij de brigade. De striping moest verwijderd worden, het rood is oranje geworden en uiteindelijk is er nieuwe striping en bestickering (inclusief roepnummer) aangebracht. Op 15 december is de bus door Erik van Zuidam (directeur VR) overgedragen aan onze voorzitter Peter Stuit. De bus is daarmee officieel van ons en per direct inzetbaar!

Binnen de GRB zijn er 10 mensen aangewezen die in de bus mogen rijden, deze mensen worden de komende weken opgeleid en geïnstrueerd over het voertuig. Natuurlijk is het voor overige leden ook mogelijk om de bus te bekijken, dit kan tijdens bewakingen maar we gaan er ook voor zorgen dat de bus binnenkort eens te bewonderen is bij het bad. Hou er wel rekening mee dat de regels omtrent het gebruik van de zwaailichten en sirenes erg streng is, deze kunnen we dus niet zomaar gebruiken, hierom vragen bij de chauffeurs heeft dan ook geen zin.

Zoals gezegd zijn we al een behoorlijke tijd met het voorbereiden van de komst van de bus en het klaarmaken van het voertuig. Denk hierbij niet alleen aan de striping en het spuitwerk maar ook aan verzekeringen, belastingzaken, stalling, BE cursus, rittenadministratie etc. Niet alleen het bestuur heeft hier veel tijd ingestoken maar ook onze materiaal commissie heeft zich enorm ingezet. Met name Gert-Jan Verweij en Mark Leupen willen wij ontzettend bedanken voor alle input en werkzaamheden!

 

SONY DSC

SONY DSC

bus aan het meer

 

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC