Corona Update 15 oktober 2020

Beste leden,

Helaas zijn wij naar aanleiding van de persconferentie van dinsdagavond genoodzaakt om opnieuw maatregelen te treffen om een veilige zwem omgeving te kunnen garanderen. Gelukkig hebben we samen met meerdere verenigingen ervoor kunnen zorgen dat de gemeente is teruggekomen op hun besluit om het bad helemaal dicht te houden. Door de beperkingen die nu zijn opgelegd en het protocol van de zwembadbranche hebben wij een aantal beslissingen moeten nemen die betrekking hebben op een groot deel van onze zwemmende leden vanaf 18 jaar en ouder en de vrijwilligers die wekelijks de lessen verzorgen. Hieronder zullen wij deze beslissingen toelichten en ons nieuwe beleid uitleggen. Wij willen een ieder vriendelijk verzoeken het gehele bericht aandachtig te lezen.

 

Belangrijk bericht omtrent diplomazwemmen

Het diplomazwemmen dat wij zouden houden op 3 en 6 november voor Reddend Zwemmen is tot nader bericht door Reddingsbrigade Nederland geannuleerd. Uiteraard houden wij de betreffende leerlingen op de hoogte zodra wij een (nieuwe) datum hebben voor het diplomazwemmen.

Het diplomazwemmen dat voor 27 november staat gepland gaat vooralsnog wel door, dit betreft het ABC-diploma. Mochten hier wijzigingen voor zijn dan brengen wij de betreffende ouders/leerlingen uiteraard op de hoogte.

De volgende maatregelen zijn vanaf nu van kracht:

  • Het dragen van een mondkapje is verplicht vanaf 13 jaar en ouder bij binnenkomst
  • Iedereen vanaf 13 jaar en ouder moet onderling 1,5 meter afstand (blijven) houden
  • Vanaf 18 jaar geldt de 1,5 meter regel ook in het water
  • Douches zijn gesloten
  • Omkleden graag zo snel mogelijk door middel van bijvoorbeeld een badjas of onesie. Zodat de ruimte weer vrij komt voor anderen.
  • Geen publiek op de tribune of in de hal
  • Houd zo veel mogelijk afstand van de lesgevende(n)

Voor de rest is het bestaande protocol voor veiligheid en hygiëne nog steeds van kracht

 

De commissie opleidingen ziet voor onze vereniging twee speerpunten:

  1. Onze jeugdleden bekwaam houden voor een eventueel diploma zwemmen zodra dit weer mogelijk is.
  2. Ervoor zorgen dat onze Lifeguards getraind blijven om onze Nationale Reddingsvloot te kunnen blijven bemannen bij inzetten.

Daarom hebben wij moeten besluiten dat op de dinsdag van 18:15 tot 20:00 uur en op de vrijdag van 17:00 uur tot 19:00 uur er geen mogelijkheid meer tot zwemmen is voor leden van 18 jaar en ouder.
Voor iedereen van 18 jaar en ouder is er de mogelijkheid om op vrijdagavond van 21:00 tot 21:30 of van 21:30 tot 22:00 uur te zwemmen in zwembad De Parrel. Hiervoor moet je een plaats reserveren via een intekenlijst via Whatsapp. De lijst van die avond kan je kopiëren,  je naam erbij zetten en  de lijst opnieuw delen in de groep. Klik hier om lid te worden van de groep.

Voor jeugdleden die op dinsdag zwemmen in het Helperbad hebben wij nu voldoende ruimte om de basisschoolkinderen te splitsen van de middelbare scholieren (exclusief lesgevers).  

Voor deze groep gelden de volgende lestijden en kleedruimtes:

Diploma Tijdstip Kleedruimte
Diploma ABC 18:15 – 18:45 Oude bad Rechts van de kassa
Junior Redder 1 tm 4 18:45 – 19:15 Nieuwe bad Links van de kassa
Zwemmend Redder 1 en 3 18:45 – 19:15 Oude bad Rechts van de kassa
Zwemmend Redder 4 19:20 – 20:00 Oude bad Rechts van de kassa
Life Saver 19:20 – 20:00 Oude bad Rechts van de kassa

Voor jeugdleden die op vrijdag zwemmen in De Parrel verandert er niets qua lestijden en kleedkamers.

Wij hopen jullie zo voldoende geïnformeerd te hebben en hopen iedereen in alle goede gezondheid in het bad weer te zien.

Met vriendelijke groet,

Commissie Opleidingen & Bestuur
Groninger Reddingsbrigade