Bezoek van Sinterklaas!

Op Dinsdag 29 november en vrijdag 2 december kwam sinterklaas bij onze vereniging langs in het zwembad. Op beide avonden had hij twee pieten bij zich en was er voor alle leden een kado.

Op dinsdagavond was de Sint in het Helperzwembad. Hij was meteen aan het begin van de lessen aanwezig en samen met zijn pieten kwam hij bij alle lessen even een kijkje nemen. De leerlingen kregen de kans om even iets aan Sinterklaas te laten zien, bijvoorbeeld duiken of de borstcrawl. Ook werden er door de groepen liedjes gezongen en kado’s zwemmend naar de overkant gebracht. Door de zwarte pieten werden enkele instructeurs het water in gegooid.

Op vrijdag avond 2 december stond het tweede bezoek van de Sint op de planning, ditmaal in de Parrel. Om 17.00 uur was de Sint nog niet aanwezig maar toen om 17.30 uur de tweede les begon riep Sinterklaas samen met zijn Pieten alle leerlingen van het eerste uur bij zich. Ze verzamelden zich bij het kleine instructiebad en nadat er was gezongen leek het de leerlingen wel leuk als Sinterklaas van de glijbaan zou gaan. De sint werd luid toegejuicht en geholpen door zijn Pieten klom hij de trap van de glijbaan op. Eenmaal boven begon de sint enorm te twijfelen maar uiteindelijk ging hij er toch voor! Het bezoek van Sinterklaas werd hierdoor extra uniek en dat was ook te zien aan het enorme aantal mensen dat het filmpje van onze glijdende sint bekeken. 112Groningen en RTVnoord hebben ook aandacht besteed aan de glijbaan Sint.

https://www.112groningen.nl/Groningen/nieuws/29324/sinterklaas-van-glijbaan-in-zwembad.html

http://www.rtvnoord.nl/tv/programma/10010/Noord-Vandaag/aflevering/7044 (vanaf 14.18 minuten)

SONY DSC

 

SONY DSC

IMG_5525 IMG_5555